Home Over EWSD Ondernemen Prijs 2022 Projecten Partners Nieuws Contact

Milieubarometer

Begin vandaag nog met het maken van jouw CO₂ footprint. Je kunt zelf aan de slag gaan met de Milieubarometer of ervoor kiezen om dit samen met Stimular te doen.

Ga hier naar de site van de Milieubarometer

Verduurzamingsplannen?

Aanbieder Milieubarometer

Op Schouwen-Duiveland willen we gaan voor 10%  minder CO2-uitstoot ten opzichte van 2017 bij bedrijven en verenigingen. Om bedrijven hierbij te helpen heeft de gemeente Schouwen-Duiveland een aantal interessante mogelijkheden:

 • Duurzaamheidscans voor bedrijven met een hoog verbruik
  Gebruikt jouw bedrijf meer dan 50.000 KwH stroom of 25.000 m3 gas? Dan komt je bedrijf in aanmerking voor een duurzaamheidsscan.

 • Duurzaamheidslening voor bedrijven
  Het zijn financieel zware tijden voor veel bedrijven. Toch blijft het belangrijk om te kunnen blijven investeren in een duurzame toekomst. Daarom komt de gemeente Schouwen-Duiveland met de stimuleringslening.

 

milieubarometer

Duurzaamheidsscans inclusief bedrijfsbezoek

Bedrijven gezocht in Renesse

EWSD kan dankzij een bijdrage van de gemeente Schouwen-Duiveland bedrijven ondersteunen in de verduurzamingsopgave. Eerder begeleiden we bedrijven op het bedrijventerrein van Zierikzee Zuid en nu zijn we bezig in Renesse.

We starten met een inventarisatie en kijken waar er mogelijkheden liggen voor de ondernemers in Renesse. Ook hebben we ruimte om 20 bedrijven een duurzaamheidsscan aan te bieden . We komen dan voor een bedrijfsbezoek en stellen  vervolgens een op maat gesneden adviesrapport op met concrete aanbevelingen.

Het gaat als volgt in zijn werk:

  1. Je meld je interesse bij EWSD
  2. We plannen een afspraak in voor het bedrijfsbezoek samen met onze duurzaamheidsadviseur.
  3. Dan vullen we voor jouw bedrijf de milieubarometer in en leveren we een rapport op maat met concrete adviezen.

Wil je een duurzaam advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je heel graag op weg. In Renesse betaalt de ondernemersvereniging bovendien de eigen bijdrage van 225 euro.

P.S. ook bedrijven die buiten Renesse gevestigd zijn, ondersteunen we uiteraard. Bedrijven betalen dan wel een eigen bijdrage van 225 euro.

Duurzaamheidslening voor bedrijven

Duurzaamheidslening voor bedrijven
Het zijn financieel zware tijden voor veel bedrijven. Toch blijft het belangrijk om te kunnen blijven investeren in een duurzame toekomst. Daarom komt de gemeente Schouwen-Duiveland met de stimuleringslening. Zo kunt u toch investeren in duurzame maatregelen. De lening met een lage rente kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld de verduurzaming van uw pand. De gemeente stelt hiervoor geld beschikbaar aan het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

De lening is bedoeld voor bedrijven en verenigingen en bedraagt minimaal € 25.000 en maximaal € 100.000. De maximale looptijd is 15 jaar en is afhankelijk van het type maatregel en de hoogte van de lening. Het college stelt het rentepercentage vast op het moment van toewijzing. Voorbeelden van duurzame en innovatieve maatregelen waarvoor een stimuleringslening kan worden aangevraagd zijn: zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, groene daken enzovoorts.

Meer info en lening aanvragen?